FES PREVENCIÓ I CUIDA EL TEU ESTAT DE SALUT DESPRÉS DE TANTS DIES D’INACTIVITAT

I DESPRÉS DEL CONFINAMENT,…QUÈ?

Portem molts dies tancats a casa en una situació que ens ha generat diferents estats d’ànim, des de la impotència i la por passant per la frustració i la ràbia, fins a l’angoixa i el neguit. No ens hem de sentir culpables per haver-nos sentit així.

Ara comencem a veure’ns les orelles, a veure que aquest confinament per fi es va relaxant i ens permet tornar a la normalitat, per poder sortir al carrer i fer allò que segurament tant ens agrada.

Si comences a fer una activitat física has de tenir clar de com tornar-la a realitzar per tal de no tenir lesions.

Aquí et deixem uns consells que segur t’ajudaran a cuidar millor de la teva salut.

Recomanacions per tornar a l’activitat física i prevenir lesions:

  1. FES UN BON ESCALFAMENT. És molt important fer un bon escalfament i així prepara els músculs i el sistema articular per a l’activitat física que hagis de realitzar, bicicleta, córrer, caminar, gimnàs,…
  1. FES UNA ENTRADA PROGRESSIVA DE L’ACTIVITAT. Encara que sigui l’activitat física o l’esport que sempre has practicat, és important fer una tornada de forma progressiva de manera que no estressis el teu sistema i les teves capacitats físiques després de tants dies sense activitat.

 

  1. COMENÇA AMB TRABALL CARDIOVASCULAR. A l’inici, els primers dies de l’activitat física ha de ser de baixa intensitat i anar progressant de forma lenta sempre amb control de les teves pulsacions i ritme respiratori.

 

  1. TREBALLA LA MOBILITAT ARTICULAR. El sistema articular després de tants dies sense moure’s correctament a fet que la teva mobilitat articular estigui més limitada. Mou lentament cadascuna de les teves articulacions per tal de generar una bona transmissió de les forces quan facis l’activitat.

 

  1. HIDRATAT BÉ. Tenir una bona hidratació abans, durant i després de l’activitat física és fonamental aquests dies. Pot ser que hagis menjat més del compte o beguts moltes begudes amb alcohol i/o ensucrades. Això ha produït un excés de toxicitat en el teu cos que ha de ser eliminat. Beu durant tot el dia de forma regular i no tinguis sensació de sed.

 

  1. TÈCNICA I MATERIAL. Tornar a fer aquella activitat que tant t’agrada requereix sempre d’una tècnica correcte. Després d’aquests dies és important anar agafant confiança en aquells moviments que estan una mica oblidats pel nostre cervell. El material esportiu és també molt important per donar-nos seguretat i comoditat. Revisa’l.

 

  1. ADAPTAT DE NOU EL MEDI ESPORTIU. Cada activitat física es realitza en un entorn determinat amb irregularitats, tipus de terreny, desnivells,…adaptat de forma progressiva i ves sempre ben calçat.

 

  1. HORES DE SOL. Evita les hores de major exposició solar. Aquestes dates el sol ja comença a ser bastant fort.

 

SI TENS CAP PROBLEMA DE SALUT O LESIÓ PER LA PRÀCTICA ESPORTIVA, CONSULTA EL NOSTRE SERVEI DE  FISIOTERÀPIA PER TAL D’EVITAR COMPLICACIONS O EMPITJORAMENT DEL TEU ESTAT FÍSIC.

FER PREVENCIÓ I MANTENIMENT DELS TEUS MÚSCULS I ARTICULACIONS FARÀ QUE PUGUIS GAUDIR FENT UNA BONA ACTIVITAT FÍSICA.

 

ESTEM PER AJUDAR

I

ASSESSORAR-TE EN TOT MOMENT

 

TRUCA’NS I T’ATENDREM AMB TOTA LA NOSTRA PROFESSIONALITA I ESCALF

Tel. 655630086       i     mail. info@jmcharles.cat