QUÈ ÉS ESPAI DONA?

Dins el Centre Terapèutic JM Charles hem volgut engegar el projecte Espai Dona per orientar totes aquelles dones i mares que ho necessitin per tal d’acompanyar-les, ajudar-les i tractar-les amb les diferents tècniques i disciplines que s’ofereixen al centre.

Totes les dones hauríem de fer un seguiment a nivell de fisioteràpia uroginecològica i hauríem de saber on adreçar-nos si al llarg de la nostra vida ens sorgeix algun problema a aquest nivell.

Hem de tenir clar que pel simple fet de ser dones tenim més vulnerabilitat a patir certs problemes amb el nostre sòl pelvià.  Està a les nostres mans tenir-ne cura. Sobretot aquest seguiment es fa més necessari al voltant de la maternitat i en la menopausa.

Durant l’embaràs acostumem a tenir un bon seguiment amb el/la metge Ginecòleg i/o la llevadora. És interessant incloure la figura del Fisioterapeuta especialitzat en uroginecologia en el procés de la maternitat per poder fer un treball de prevenció, tractament i recuperació.

El fet de no saber on anar a tractar-nos o els tabús que hi ha a aquest nivell ens frena i fa que ja no anem a consultar per aquella incomoditat, molèstia o dolor. A més la societat acostuma a normalitzar moltes disfuncions que les dones patim en aquest nivell… Amb el temps acostuma a fer-se crònic i sovint a empitjorar (quan tractat a temps podria tenir una gran millora o solució).

Fins que no s’impulsi aquesta prevenció i tractaments des de la sanitat pública, haurem de seguir sent les mares/dones les que ens moguem, ja sigui per mútues o serveis privats, per estar millor. Des de la fisioteràpia, osteopatia, acupuntura es pot ajudar molt en la majoria de casos. Però encara sovint no fem el pas i ens resignem a acceptar el que ens passa sense posar remei.

Per aquests motius al centre destinem aquest espai especialitzat, amb l’intenció clara de donar aquest suport i i informació suficient perquè moltes dones no acceptin patir disfuncions com alguna cosa “normal” i sàpiguen que aquí oferim aquest tractament i rehabilitació.

Tornar al catàleg de Serveis