OSTEOPATIA UROGINECOLÒGICA

EN QUINS PROBLEMES URO-GINECOLÒGICS POT L’OSTEOPATIA AJUDAR AL PACIENT?

  • Problemes musculars a nivell del sòl pèlvic: espasmes, contractures, hipertonies,…
  • Problemes lligamentaris
  • Cicatrius o adherències post quirúrgiques
  • Problemes per concebre l’embaràs
  • Restrenyiment, incontinències, Infeccions de repetició, dolors al coit, dolors de regla, dolors pèlvics crònics, hemorroides…
  • Molèsties durant l’embaràs: cremor d’estòmac, reflux, nàusees, mal d’esquena, ciàtica,..

Moltes d’aquestes disfuncions uro-ginecològiques poden ser degudes a alteracions estructurals, de la postura o com a reflex de disfuncions a nivell vertebral i visceral. Quan són d’orígen funcional tenen molt bona resposta amb el tractament osteopàtic.

 

ÉS INTERESSANT EL TRACTAMENT OSTEOPÀTIC DURANT L’EMBARÀS?

Sí. Durant l’embaràs el cos ha d’adaptar-se a nombrosos canvis (hormonals, pes, emocionals,…) adaptant també la postura al pes del nadó que està gestant. És a partir del 5è mes quan freqüentment apareixen dolors vertebrals, púbics, lumbars, ciàtica, sacroilíacs i toràcics reflex d’aquests canvis.

L’osteòpata valorarà a la pacient embarassada analitzant bé la postura i línees de gravetat modificades per detectar les zones que estan patint un estrés mecànic que sovint són la causa d’aquesta simptomatologia tant present en moltes embarassades.

El tractament osteopatic a l’embarassada ajuda al cos a adaptar-se millor a aquests canvis naturals que suposa l’embaràs i el part.

El tractament osteopatic durant les últimes setmanes de gestació ajudarà a resoldre disfuncions mecàniques i estructurals de pelvis i columna lumbar per ajudar al nadó a encaixar-se millor i trobar més fàcil el canal de part.

 

ÉS INTERESSANT EL TRACTAMENT OSTEOPÀTIC EN EL POST PART?

Sí. Després del part el cos ha de tornar a adaptar-se a la nova situació . La postura tornarà a canviar i és important fer una revisió osteopàtica per assegurar que la columna, pelvis i costelles estan retornant a la seva posició normal.

En ocasions la tensió que ha tingut que suportar la mare durant el part pot generar lesions mecàniques i/o estructurals que poden predisposar a futures disfuncions sexuals, incontinències, molèsties… detectant aquestes disfuncions funcionals a temps podem resoldre-les i evitar la seva instauració i futures complicacions.

Cal afegir que amb la nova maternitat i lactància, és comú sentir dolor a la part mitja alta de l’esquena i lumbars (molts cops a causa de males postures durant l’alletament del nadó o mals hàbits posturals a l’hora de tenir-ne cura). El tractament osteopàtic d’aquestes zones pot alleugerir la incomoditat.

L’osteòpata et podrà aconsellar les millors postures tant per donar el pit, com per dormir i per a la resta de les activitats diàries.

Us informem que la nostra osteòpata és assessora de lactància materna, per qualsevol dubte o qüestió relacionada amb la lactància del teu nadó no dubtis en consultar-li.

 

PROPOSTA DE TRACTAMENT MITJANÇANT OSTEOPATIA DURANT L’EMBARÀS:

Us recomanem que es faci un seguiment osteopàtic durant l’embaràs (a partir del 2n- 3r trimestre) i en el post part (després de la quarantena).

Recomanem que parleu amb l’osteòpata perquè després de la primera visita us orienti per la periodicitat de les sessions valorant el vostre cas individual i us recomani si necessiteu algun altre tipus de tractament o rehabilitació.

Tornar al catàleg de Serveis